Dimecres, 22 de febrer de 2017

Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias

Sindicato afiliado a USO

La presó de set aigües, tres anys es va quedar i sumit en la incertesa

PDF

València | 22 de febrer de 2017

Font: Les províncies

Va el govern no aclareix el futur de la nova presó mentre els funcionaris de Picassent és Suprem que és construeix a la congestió del Centre.

-Centre penitenciari aixecar II, més coneguda com la presó de set aigües, ha hagut una realitat l'any passat. Així que va projectar en el moment del govern de Zapatero. Tanmateix, València futura presó destinats a la descongestió de Picassent és avui un esquelet tancada de maons i ciment a la zona de El Campillo. I sense més activitat que un cuidador que mira pel poc hi està construït no només saquejat.

I el més sorprenent és que cap organisme de govern és capaç de proporcionar una resposta sobre el futur d'instal·lacions construïts, a mig camí, amb els diners de tots. La delegació del govern a la regió, que va anunciar que les obres es reprendria en abril de 2016, silenciós ara i dóna la paraula a la presó de les institucions.

 

Acaip intervé en TVE 1 en interna amb problemes mentals a les presons.

PDF

Madrid | 21 de febrer de 2017

 

Instrucció 3 / 2017 de la SGIIPP

PDF

Madrid | 21 de febrer de 2017

Procediment per a l'emissió d'informe mèdic i processament de l'alliberament per malaltia molt greu amb el patiment incurable.

 

PDF Descarregar instrucció 3 / 2017 de la SGIIPP (PDF document)

 

"La transferència de la salut de presó és fet durant aquesta Legislatura al Parlament"

PDF

Madrid | 20 de febrer de 2017

Font: El món

Subdirector general coordinació de salut presó, José Manuel Arroyo, es va comprometre a divendres fer salut presó transferir a les comunitats autònomes "en aquesta expressió parlamentària". Va anunciar, que es realitza en el marc de la reunió ' VIH. Nous reptes i oportunitats per a la salut de la presó, organitzat per CESIDA a Madrid, respon a una demanda que dura durant 14 anys.

Malgrat el fet que el 2003 la Llei 16/2003, de cohesió i qualitat del sistema nacional de salut especificat que presó salut hauria de confiar en presó i ha de ser gestionat per les comunitats autònomes - després d'haver traslladat la resta de poders en salut - mandat s'ha complert només a Catalunya i el país basc.

 

Anomenat l'Institut Nacional de cursos d'administració pública. (INAP)

PDF

Madrid | 20 de febrer de 2017

Resolució de 15 de febrer de 2017, del Institut Nacional de gestió pública, per la qual es convoquen les accions formació adreçada a personal de gestió i predirectivo durant el primer semestre del 2017. Els cursos són General, idiomes, informàtica...

 

PDF (BOE-a-2017-1685-8 PP. -262 KB)

PDF (BOE-A-2017 - 1686-9 PP. - 329 KB)

PDF (BOE-A-2017 - 1687-5 pàgines -213 KB)

PDF (BOE-a-2017-1688-4 PP. -225 KB)

 

Resolució concurs trasllats cos part superior de tècnic d'II. PP

PDF

Madrid | 17 de febrer de 2017

Resolució de 2 de febrer de 2017, del Ministeri de seguretat, que es resol el concurs, organitzat per resolució de 20 de setembre del 2016, en els serveis perifèrics de la Secretaria General de institucions penitenciàries.

 

 

Acaip denuncia una apagada que va deixar els funcionaris "atrapat i envoltat de presos"

PDF

Madrid | 16 de febrer de 2017

Font: Avui Melilla

 

La Unió denuncia aquest incident"greu" que dir "posar en perill la integritat dels presos i funcionaris"

 

Segons denuncia la Unió de les presons Acaip, a les set de la tarda de l'últim diumenge 12 de febrer, es produeix un tall de fluid elèctric del Departament de preventiu que provocava que deixen de treball dispositius d'emergència. En aquell moment s'han blocat la portes elèctriques i funcionaris "van ser durant uns 15 minuts aïllades en la foscor envoltat intern", van afegir.

 
Bienvenid@ al Portal Web de ACAIP

Concentració a la Subdelegació del govern a València "en defensa de la llibertat d'Associació i els drets dels treballadors"

PDF

València | 15 de febrer de 2017

Al matí una concentració es realitza a la porta de la Subdelegació del govern a València convocada pel personal de la Junta de l'administració de l'estat d'aquesta província, amb la
suport del Comitè d'empresa de l'edat i els sindicats de presons de Picassent. A la mateixa tenen fills, a més de membres de les entitats i sindicats conveners, treballadors de la presó de centre.

L'expulsió de els gremis de ls Unió local del centre, en la qual portava més de 24 anys, és una represàlia per ells Unió crític a la gestió de l'adreça en matèria de personal i per la realització d'activitats en el centre que pot posar en risc la seguretat d'ells treballadors.


PDF València Acaip descarregar enllaços (PDF document)

 

Villabona-«feia anys que no es veia una situació tan tensa a la presó»

PDF

Villabona | 15 de febrer de 2017

Fuente: La Voz de Asturias

Fuentes penitenciarias sostienen que el incidente surgido en Villabona con la visita de los diputados puso en grave riesgo la seguridad. Los funcionarios advierten que «pretender celebrar una asamblea en un patio de una prisión es incongruente»

«Fue una situación conflictiva y muy desagradable, de auténtico acoso y derribo. La seguridad debe primar por encima de todo y se corrió un gran riesgo. Se vivieron momentos de gran tensión en los que temimos que pudiera pasar algo grave y que no se pueden consentir en una cárcel». Así relatan fuentes penitenciarias la situación que se registró el pasado viernes, día 10, cuando una delegación de siete diputados, integrantes de la Comisión de Derechos Fundamentales de la Junta General del Principado, se desplazó hasta el Centro Penitenciario de Asturias con la intención inicial de conocer de primera mano la situación de las Unidades Terapéuticas y Educativas (UTEs).

 

El vicepresident del Consell es reuneix amb sindicats expulsats de la presó de Picassent

PDF

València | 14 de febrer de 2017

Ahir a Acaip va tenir coneixement de la visita al centre del Vice-President de el Consell Sra Mónica Oltra i li demani per mantenir una reunió amb ella per analitzar la situació en el centre després de l'expulsió de les cooperatives de la Unió local que havia estat ocupant durant 24 anys sense que les han subministrat una solució adequada no només per a ells, sinó també per als treballadors. Durant 30 minuts ha estat exposat a la vicepresidenta de la història, els fets i la situació actual. Ha vist de primera mà com es proposa que es tracta a la gairebé 1000 treballadors del centre (la majoria dels quals funcionen torns) per 4 sindicats existents en un espai d'uns 11 metres quadrats, sense calefacció, amb filtracions i humitats...

 

PDF Descarregar enllaços premsa Acaip-Valencia (PDF document)

 

(Cs tindrà iniciatives al Congrés a conèixer el "estat real" de la presó d'Albolote veure més a: http://www.20minutos.es/noticia/2958016/0/cs-llevara-iniciativas-al-congreso-para-conocer-estado-real-carcel-albolote/#xtor=AD-15&xts=467263)

PDF

Granada | 14 de febrer de 2017

Font: 20 minuts
El diputat del grup parlamentari de ciutadans en el Congrés per Granada, Luis Salvador, ha avançat la seva intenció de promoure iniciatives en les Corts que permeten conèixer els "real" treballadors funcionaris i els presos a la presó d'Albolote (Granada) i estudi de les alternatives que assegurin la "màxima seguretat" de tots ells.

Segons ha informat Cs en una nota, tan adjunt anunciat després de visitar la presó juntament amb el diputat provincial de Cs, Francisco Rodríguez Ríos, amb qui realitza gires instal. lacions per comprovar l'estat de l'edifici i casernes, així com les mesures de seguretat, activitats i obres realitzades pels presos.

 

Manca de personal i l'estrès aclaparar funcionaris del Topas

PDF

Topas | 10 de febrer de 2017

Font: al nord de Castella

Acaip celebrar que una reunió amb diputat socialista David va veure així que prengui les seves queixes al Congrés.

El sindicat Acaip, la majoria en institucions correccionals i a la presó Topas, va tornar ahir denunciant la manca de personal i les situacions de tensió que viuen els treballadors del Topas, després de la reunió amb el diputat socialista a Salamanca David va veure, en una ronda de contactes amb els quals la Unió pretén informar de membres dels diferents grups polítics , «així poden conèixer de primera mà situació i par.a demanar-los que és d'interès des del seu rol de representació d'ells ciutadans i fer el que està en la mà abans del Congrés d'ells membres, per a corregir-lo.»

 

Sindicats prendre diàleg trencat amb la direcció de la presó per "ignorar" les seves demandes

PDF

Granada | 10 de febrer de 2017

Font: L'avantguarda

La plataforma d'unió a la presó d'Albolote (Granada), UGT, CCOO, FPAP, Acaip i CSIF, ha estat trencat diàleg amb la direcció de la presó d'entendre que en aquest moment no ha fet resposta a les seves demandes, "fent cas omís de la crida per al tancament de departaments, la reducció del nombre de presos o la contractació de personal temporal".

La decisió ja s'ha traslladat per escrit al director de la presó, segons han informat els sindicats en una declaració conjunta que retreure-li seu "repetit incompliment del calendari laboral", a través de la dotació estàndard de torns continus de 24 hores, un horari "no cobertes legalment".

 

64 presons espanyoles encara no han ja posat en marxa el sistema LexNET

PDF

Madrid | 09 de febrer de 2017

Font: El confidencial

Ells centres presó de Segòvia i de Múrcia són els únics que compleixen amb la normativa que va entrar en vigor el 1 de gener.

Els cossos i forces de seguretat de l'estat va començar també a utilitzar LexNET, segons el Pacte establert entre el ECGP i el Court Supreme. Ells presó Centre està tenint problemes que aguantar d'ells comunicació electrònic, només dos presons complir el mandat legal.

Aquest confidencial ja va dir que des de principis de gener de 2017 un acord del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i de la Court Supreme, prohibeix enviar per fax la escrita relacionades amb assumptes en pendent a la Court Supreme. Obligant a l'ús del sistema LexNET implementat pel Ministeri de Justícia.

 

EUPV exigeix al govern Central permetre que els sindicats a la presó de Picassent tornar al seus espais

PDF

València | 07 de febrer de 2017

Van ser expulsats del Centre Penitenciari el dia 1 de febrer "aparentment en resposta a les crítiques que realitzen a la seva gestió i queixes sobre activitats que posar en perill la seguretat de la"
"treballadors"

 

PDF Descarregar a premsa (Document PDF)

 

Les demandes de la banca als homòlegs Interior per gestionar el milionari "niu d'ou' d'ells presoners

PDF

Madrid | 07 de febrer de 2017

Fuente: Vozpopuli

  • En los últimos meses han quedado desiertos los dos concursos de Interior para adjudicar la gestión de las más de 250 cuentas de Instituciones Penitenciarias.
  • Los bancos consideran inadmisible que Prisiones exija llevar cuatro veces al mes dinero en efectivo a cada una de las 84 cárceles españoles "sin coste alguno"
  • Interior ya reconocía en una instrucción interna del pasado mes de enero que "los justificados vaivenes del sector privado" le obligaban a tomar medidas de urgencia
  • El principal sindicato de funcionarios de prisiones, ACAIP, ya ha alertado de los diferentes riesgos que ello supone, entre ellos el blanqueo de capitales. Portavoces oficiales de Instituciones Penitenciarias han declinado atender los requerimientos de información realizados por este diario en los últimos días.
 

QUEIXA DEL MINISTRE D'INTERIOR EN EL CODI POSTAL DE PALMA DE MALLORCA

PDF

Madrid | 07 de febrer de 2017

Els sindicats signants del present han escrit ACAIP-ús, FPAP, CCOO, CSI-F i UGT, vénen a presentar reclamació davant l'atac repetit a la dignitat i professionalitat de la presó pública compte d'altri i treballadors de la presó del centre de Mallorca, que està portant cap a fora per determinats mitjans de comunicació.

Assistim, en els últims mesos, amb incredulitat i sorpresa, una campanya mediàtica contra la professionalitat, la dignitat i la honestedat del personal penitenciari del centre penitenciari de Mallorca, amb la foscor apunta que

PDF Descàrrega han escrit conjunt de l'Associació (PDF document)

 

Acaip denuncia la manca de metges en el codi postal d'Estremara

PDF

Madrid | 07 de febrer de 2017

M. Robert baixa en qualitat de delegat provincial de l'agrupació d'ells cossos de l'administració de les institucions respecte a ells [ACAIP], que designa el EP Madrid VII-Estremera a efectes de notificacions ve d'exposar la queixa per la manca de facultatius de la presó de salut en l'EP Madrid VII-Estremera.

 

PDF Descarregar Acaip queixa (Document PDF)

Una altra vegada una altra agressió a l'hospital psiquiàtric d'Alacant

PDF

Alacant | 05 de febrer de 2017

El passat divendres, 3 de febrer, un Departament de mòdul aguda interna, que estan destinats a aquells pacients que són Psychiatrically, Decompensated va reaccionar violentament davant la resta de interns treballadors d'injúries que implica llavors repetidament una puntada en els genitals del cuidador i una empenta a l'oficial de vigilància, resultant en una lluita que van patir aquests professionals diversos cops, amb resultat de lleus espasmes blaus i muscular pel qual caldrà donar suport per el mèdic de serveis propis del centre.

 

PDF Descarregar alleujament agressió. (PDF document)

 

REGIMENT EN EL MÒDUL DE L'INCIDENT I DE LA C.P. DE DAROCA

PDF

Daroca | 04 de febrer de 2017

Avui, al voltant del migdia, a la sala del mòdul m, hi ha hagut un incident greu, en circumstàncies de risc particular, si tenim en compte que la sala estava plena de presoners i la presó de la mateixa tipologia.  Iraklis reclús atacat oficials que va intentar convèncer-lo per assistir a Departament d'Infermeria a petició dels serveis sanitaris. Tenint en compte la mida i el pes de l'interior era molt arriscat i difícil la reducció en el qual van participar més de deu funcionaris.

 

NOU INCIDENT GREU A LA PRESÓ CENTRAL DE HUELVA

PDF

Huelva | 04 de febrer de 2017

Ahir 3 de febrer una altra vegada un altre incident greu ocorregut a la presó de Huelva que va acabar amb un altre oficial ferit. F.J.T.B. que havia estat detingut a Riotinto, va ser traslladat per quatre membres de la guàrdia civil de la presó de ciutat de Huelva, gran circumferència i de les arts marcials, al capdavant de funcionaris a les dependències del centre, va començar a amenaçar de mort a les autoritats presents.

 

PDF Acaip Huelva descarregar enllaços (Document PDF)

 

JO PENITENCIARIA CONGRÉS UDIMA

PDF

Madrid | 04 de febrer de 2017

"SISTEMA PENITENCIARI ESPANYOL. "UNA RETROSPECTIVA DE LES PRESONS ACTE MANDELA REGLES"
Campus de la Universitat a distància de Madrid, Collado-Villalba (Madrid)
23 i 24 de març de 2017


El jo penitenciaria Nacional Congrés de la Universitat a distància de Madrid, el títol és "sistema penitenciari espanyol. Una retrospectiva de l'acte de les presons a les normes de Mandela", sota la direcció del Prof. Dr. D. Daniel Fernández Bermejo, tindrà lloc el 23 i 24 de març de 2017, en col·laboració amb la Unió de les presons ACAIP i la Federació d'associacions de criminologists d'Espanya (cara). L'esdeveniment pretén ser un esdeveniment de gran magnitud a nivell nacional i, més concretament, a Collado Villalba.

 

PDF Descarregar informació que penitenciaria Congrés (PDF document)

 

Instrucció 2 / 2017 de la Secretaria General de presó d'institucions

PDF

Madrid | 04 de febrer de 2017

Prescripció, dispensació, compra i reposició de productes farmacèutics

 

PDF Descarregar instrucció 2 / 2017 (Document PDF)

 

Interior passarà enguany 70.1 milions d'euros per comprar menjar els presoners

PDF

Madrid | 04 de febrer de 2017

Font: Vozpopuli

Institucions correccionals ha atorgat en els darrers dies 112 contractes a adquirir de carn i embotit a verdures, productes lactis, olis i verdures. Amb ells, pretén subministrar "aliments matèries" d'una població de presó que actualment es troba al voltant d'un 60.000 reclusos. En cadascun d'ells es passen una mitjana de 3.69 euros al dia.

Alimentació aquest any als gairebé 60.000 presoners a Espanya té un preu. Exactament, 70.1 milions d'euros. La Secretaria General de la presó de les institucions que dirigeix Angel Yuste ha atorgat en les últimes setmanes un total de 112 contractes de recanvis de tot tipus de "materials crus per a poder" a les cuines d'ells les presons perquè aquestes puguin desenvolupar-los tres àpats diaris que reben els presos, segons la documentació a la qual ha tingut accés Vozpopuli. Juan Ignacio Zoido Departament ha pressupostat per aquest any passar 3.69 euros al presoner per dia.

 

Condemnat a 8 mesos de presó un presoner de Pamplona per amenaçar els funcionaris: "No saps quin un negre amb un ganivet"

PDF

Navarra | 04 de febrer de 2017

Font: Navarra

L'home va passar diversos dies insultant i amenaçant de dia i nit de funcionaris mentre es dorm la resta de presos.

Un pres de la presó de Pamplona ha estat condemnat, en la sentència, a 8 mesos de presó per a repetides amenaces de mort contra els funcionaris del Centre.

Ell presoner, de 28 anys i de nacionalitat colombiana, a la presó per maltractar a la seva dona, en el matí del 25 de juliol de 2014, en el moment en que els funcionaris cacheaban va començar a dir-los: "per què vols boles em cau si no sóc una trafficker?" Estic aquí per enganxar a la meva dona, crec policies i només els funcionaris, escombraries racista d'escombraries. Tinc dos mesos de frase i quan deixes que vaig a les ungles"."

 

Justícia para el pla Interior per limitar les drogues per a presos

PDF

Madrid | 04 de febrer de 2017

Font: el país

Els jutges creuen que la instrucció de la Generalitat pot "atempten contra els drets de salut" dels presos.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha estat suspès provisionalment les presons ordre convincent per obtenir una visa per donar presoners els medicaments que els metges prescriuen i que no són a la llista de medicaments que Interior es compromet a finançar. Unió professional de la presó de salut va desafiar la mesura i va demanar la seva suspensió i el Tribunal s'ha deixat sense efecte mentre decideix sobre la seva legalitat. Els jutges creuen que la instrucció de la Generalitat pot "soscavar-los salut drets" d'ells presoners.

 

Quants atacs més calen fer algú fer alguna cosa? Un més a Aranjuez CP!

PDF

Madrid | 02 de febrer de 2017

Ahir 31 de gener va tornar a ser funcionaris de presons agredida sense mirar com es preocupa vostè a ningú, ocorregut nou mòdul 5 de Madrid VI i com sempre sense cap raó, un intern violentament atacat diversos responsables que intenten tallar un tros de xapa d'una llauna.

La gran violència emprat per l'intern va causar lesions als treballadors que apuntava d'assistència al centre.

 

PDF Acaip-Aranjuez descarregar enllaços (PDF document)

 

L'adreça de la E.P. València expulsa als sindicats del centre

PDF

València | 01 de febrer de 2017

L'adreça de la E.P. València expulsa els sindicats del centre en resposta a la crítica de la seva gestió i queixes sobre activitats que posar en perill la seguretat dels treballadors.

Des del dia d'avui ells 4 sindicats representatius de la presó d'establiment de València (Acaip, CCOO, CSIF i UGT) ja no han de Unió local a la presó de centre, ja que la direcció del centre ha emès una ordre per a obligar-los a abandonar-los les dependències que venia ocupant des de fa gairebé 25 anys, posar-los com normalment és dir «de potes al carrer"

 

PDF València Acaip descarregar enllaços (PDF document)

 

Presons vol crear un registre de les agressions a funcionaris

PDF

Madrid | 01 de febrer de 2017

Font: Vozpopuli

La Secretaria General de institucions penitenciàries ha desenvolupat un projecte de Protocol per fer front a la violència en les presons en el qual es proposa crear un registre únic de les agressions a funcionaris per tal de prevenir-los. La majoria, el sindicat ACAIP, rebutja.

Institucions presó té com a objectiu determinar si hi ha un "model d'incidents" que permeten establir mesures de prevenció

Cada agressió a un funcionari de presons d'un intern es recolliran en un «registre únic i específic", l'objectiu és millorar la seguretat en l'interior de les presons de tancaments. Es distingeix entre aquells casos en què el presoner pretén atac i causar danys al treballador, d'aquells que es produeixen com a conseqüència de la seva resistència a complir una ordre (es neguen a sortir de la cèl·lula, per exemple).

 

Demana que no es reobre el mòdul sense l'ús de la presó de Càceres després de l'actual d'obres

PDF

Extredura | 31 de gener de 2017

Font: diari de Extremadura

Tornaran a la presó Cacereña després d'haver estat traslladats per l'inici de les obres. Ús Acaip Unió adverteix saturació abans l'arribada dels 100 interns

La presó pateix manca personal penitenciari. Així ho denuncia sindicat Acaip-ús, advertint que la situació empitjorarà a les poques setmanes, quan van tornar a Càceres presó centenars dels interns que es van traslladar al març de l'any passat a les presons de tot el país, fins que les obres de remodelació donar començament a la penitenciaria.

Avui la presó cases 412 presoners, quan hi ha capacitat per 317. No obstant això, abans de l'inici de les obres va donar la benvinguda a prop 520 presoners, quantitat que tornarà a assumir a finals de febrer, quan és final de la remodelació que està corrent i que ens aporti d'un sistema de detecció de fum a tots els mòduls de la presó.

 

Nomenament de carrera cos opcional i infermeres II. PP

PDF

Madrid | 31 de gener de 2017

Porten el nom de resolució de 18 de gener de 2017, del Ministeri d'administracions, que els funcionaris de carrera, pel sistema general d'accés gratuït, cos opcional i presó infermeres de salut

 

PDF Descarregar cos de carrera cita d'infermeres (PDF document)

PDF Cos de carrera cita de opcional de descarregar (PDF document)

 

Pregunta del C al Congrés per la seguretat a la presó de Huelva 0

PDF

Huelva | 31 de gener de 2017

Font: Ja Huelva

Ell grup parlamentari de ciutadans a la Cbé d'ells membres ha demanat, a través del subdirector Javier Cano, per ells problemes de seguretat a la presó de Huelva que des de fa mesos està denunciant la Unió de l' agrupació dels cossos de l'administració de les institucions presó, Acaip.

"13 de gener va ser el cas més recent de la presó de Huelva de funcionaris de violència, però s'ha produït més de 15 casos durant l'any 2016," va dir el diputat Nacional de la formació taronja. Per aquest motiu, Cano ha estat una pregunta, per la seva resposta per escrit per part del Ministeri d'Interior, saber "si el nivell de seguretat en el qual centre de treball els funcionaris de la presó de Huelva ha estat avaluat en ocasions, el govern d'Espanya".

Syndicat Bulletin en espagnol

App para dispositivos móviles

Descarrega't l'App d'Acaip per al teu dispositiu mòbil.

Disponible per iOS i Android.

 

Si tens dubtes, consulta els manuals d'ús (espanyol):

  Manual per iOS

  Manual per Android

Nuevo periódico

ENFOQUE: Un nuevo periódico en II.PP.

Revista sindical

Revista ACAIP

Canal vidéo

Academias y preparadores a oposiciones

Academias y preparadores a Instituciones Penitenciarias

Acceso SSO (login único en sindicato)

Si ya estas registrado, introduce tu NIF (Nombre de usuario) y contraseña

Union

[+] Informació general >>

[+] Del personal laboral >>

[+] Notícies >>

[+] Negociació >>

[+] Concursos i competicions >>

Vous pourriez être intéressé...

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Valencia 12
Cantabria
Congreso de los Dipu...
Zaragoza 4
Asturias 5
25N Madrid 53
Picassent 48

© ACAIP - Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias. 2017
Tel - 915175152 :: Fax - 915178392 :: Email - informacion@acaip.info