Dimarts, 17 de gener de 2017

Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias

Sindicato afiliado a USO
Inicio Notícies
Notícies
UN PRES TRES FUNCIONARIS ASSALTAT ENVIANT UN D'ELLS A L'HOSPITAL A ALACANT II (VILLENA) CP PDF

Madrid | 15 de gener de 2017

Els fets van passar la tarda del divendres 13 de novembre, quan un reclús en el programa integral d'atenció a persones amb trastorns mentals (PAIEM, aquests reclusos tenen un mèdic estricte control) assaltat tres oficials. Aquest intern actualment en Mòdul 7 (MER, mòdul d'educació i respecte) va demanar a funcionaris d'anar a un altre mòdul, quan els funcionaris van intentar calmar-lo i li van canviar de canal, va començar a insultar i amenaçar-los, cada vegada més nerviós, amenaçant d'assalt o matar altres presoners si fallava seu propòsit, va començar a repartir cops de puny i borrachete en un oficial. Procedir a reduir els funcionaris presents, mostrats un gran estat de agressivitat i resistència tenint cops de puny i puntades de peu.

 

PDF Descarregar enllaços sindicals secció ACAIP VILLENA (PDF document)

 
Vaig intentar l'assalt al director de la presó de Huelva PDF

Huelva | 13 de gener de 2017

Font: Ja Huelva

11 de gener el director del centre penitenciari de Huelva va patir un intent d'atemptat per un reclús, segons ha descobert la Unió Acaip en un comunicat. Aprofitant la visita a un mòdul residencial que es va acostar a una entrevista, va ser abordat i insultat, fins i tot a patir "la mà", sense que l'agressió va ser més per la ràpida intervenció dels agents de vigilància que evitar el lleig incidents va ser més gran.

Des del sindicat ACAIP (Agrupació d'organismes de l'administració de es) "volem expressar la nostra solidaritat i el nostre suport a la directora del centre i condemnar l'incident violenta; "és un altre en la llarga llista que aquesta plantilla està patint en els últims temps, només que aquesta vegada en la persona del seu cap".

 
Alarma a l'hospital psiquiàtric de Fontcalent després 3 atacs funcionaris en 4 dies PDF

Alacant | 13 de gener de 2017

Font: Informació

Una amenaça interna amb un escuradents al coll un treballador per sortir del centre. Acaip denuncia la falta de personal.

La presó de l'Hospital Psiquiàtric de Fontcalent ha convertit en un dels centres del país com més incidències enregistrades i l'alarma ha estat provocat entre treballadors després de registrar aquesta setmana, quatre atacs a funcionaris, així com l'execució d'un reclús considerat perillosos, intent que va ser rescatat pel mòdul de seguiment de gestors i ahir que va protagonitzar una altra altercat a la causa d'un incendi en el seu , va denunciar el sindicat Acaip a aquest diari.

L'hospital psiquiàtric actualment acull aproximadament 250 reclusos i es preveu l'arribada dels 40 altres que fa un any van ser enviats a altres presons per algunes obres.

 
La negativa dels bancs a gestionar l 'ou niu"de presoners posar en problemes dins PDF

Madrid | 13 de gener de 2017

Fuente: Voz Populi

Después de que el concurso para gestionar las cuentas de Instituciones Penitenciarias quedase desierto, el Ministerio se ve obligado a dictar instrucciones para que las cárceles reactiven a partir del 15 de enero las 'ventanillas' que existían en las propias prisiones para que los familiares ingresasen fondos en las cuentas de los reos para sus gastos entre rejas. Los funcionarios critican la medida.

El máximo responsable de Instituciones Penitenciarias, Ángel Yuste, ha ordenado que se reactiven las 'ventanillas de peculio' de manera urgente el próximo 15 de enero

La orden ha provocado enorme malestar entre los funcionarios de prisiones. ACAIP, el sindicato mayoritario, denuncia que 300 trabajadores penitenciarios pasarán a ser "cajeros de banco"

 
PICASSENT-Rafael Blasco, 'agafat' còpia en una prova de la UNED a la presó PDF

València | 12 de gener de 2017

Font: LA SISENA

Rafael Blasco, a la presó pel "cas cooperació", està treballant cap a un grau a través de la Universitat Oberta, encara que per aparentment no anar molt bé en els exàmens. "Com si fora un noi de 15 anys d'edat, l'oficial capturat le copiar una prova", explica la periodista Loreto Ochando.

 

>>> ENLLAÇ SISÈ

 
ACAIP MUESTRA SU ABSOLUTA DISCONFORMIDAD CON LA SENTENCIA POR LA AGRESIÓN A UN FUNCIONARIO DE LA PRISIÓN DE HUELVA PDF

Huelva | 11 de gener de 2017

ACAIP HUELVA quiere expresar su preocupación por la sentencia dictada por el Juzgado de lo Penal numero 3 de Huelva sobre los graves hechos sucedidos el 4 de mayo de 2014 en el centro penitenciario donde un funcionario que prestaba servicio en un módulo que alberga a los internos más peligrosos, fue introducido por la fuerza dentro de una celda y agredido por dos internos, agarrándolo del cuello y propinando golpes a dicho funcionario.

 

PDFDescargar comunicado ACAIP-HUELVA (Documento PDF)

 
Al Qaeda declara Jihad a Espanya d'arrabassar-Ceuta i Melilla PDF

Madrid | 07 de gener de 2017

Font: L'avantguarda

Al-Zawahiri en comparació amb la situació de les ciutats autònomes amb l'ocupació de Palestina, Caixmir, el Caucas i del Turquestan.

El responsable d'Al-Qaeda Central, Ayman al-Zawahiri, ha amenaçat per sisena vegada a Espanya i, més concretament a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. El líder de l'organització terrorista va declarar Jihad contra el país i encoratja als seus membres lluita per aturar l'anomenada "usurpació espanyol" d'ambdós territoris.

En un nou vídeo, Al Qaeda es refereix a totes les ciutats que, segons ell, pateixen per a ser ocupada pels "apòstates". Així, a més d'Espanya, amenaça els territoris de Palestina amb Israel, aquells a Àsia sota bandera russa o els del Caixmir amb l'Índia.

 
Presó de Burgos perdrà el 20% dels vigilants de seguretat en 2017 segons els sindicats PDF

Burgos | 07 de gener de 2017

Font: L'avantguarda

La plataforma Unió formada per ACAIP, FPAP, UGT i CCOO, CSIF ha denunciat la pèrdua del 20 per cent del personal dedicat al control intern de la Centre penitencial de Burgos en el 2017, com a conseqüència d'una "falta de previsió" pel govern central.

Presó de Burgos presenta una "gran bretxa" entre la relació de llocs de treball (RLT) i les tropes, ha explicat a Efe fonts de la plataforma sindical.

Una "bretxa" això és de particular interès en llocs de vigilància interna, aquells que estan en contacte directe amb els presos.

 
Combatents després de les reixes PDF

València | 07 de gener de 2017

Font: Informació

Una Unió queixa que violents presoners participar en cursos de boxa a la presó de Picassent Valenciana.

Cursos de boxa per a reclusos amb una història per crims violents. L'agrupació dels cossos de l'administració de es (Acaip) ahir va posar el crit en el cel, denunciant que reclusos matricular al curs de boxa i altres esports de contacte a la presó de Picassent tenen una història d'agressió i la violència.

En un comunicat, Acaip va dir ahir que en aquests cursos, autoritzada per la direcció del Centre penitenciari, interns implicats de vuit mòduls diferents i són impartides per un reclús culpable d'abús sexual de menors.

 
Interior preveu reduir el nombre de reclusos a la presó de Còrdova gairebé un 30% PDF

Madrid | 07 de gener de 2017

Font: Cadena SER

El secretari d'estat de seguretat assegura que amb la transferència d'aquests reclusos a la nova presó de Archidona el nombre de presoners a Còrdova serà "gestionable" per a la plantilla de personal vigent. El secretari d'estat de seguretatJose Antonio Nieto, ha anunciat que el nombre de reclusos a la presó de Còrdova serà reduït seguint l'obertura de la nova presó de Archidona, (Màlaga).

Nét per respondre a les reclamacions dels treballadors de la presó provincial que històricament els denunciant la situació en una presó amb 1.410 reclusos, sent el segon més ple de gent d'Espanya. Nieto ha admès que és "un nombre més gran de la desitjada", alguna cosa que serà corregida, segons la seva opinió, amb la inauguració de la nova presó a Archidona, que deixarà la població reclusa a Còrdova "lleugerament per sobre dels 1.000 interns". És, segons el nét, "el nombre manejable per al nombre de personal i pròpia presó disseny". Archidona rebrà "excedent de presoners de Còrdova i altres centres penitenciaris d'Andalusia".

 


Syndicat Bulletin en espagnol

App para dispositivos móviles

Descarrega't l'App d'Acaip per al teu dispositiu mòbil.

Disponible per iOS i Android.

 

Si tens dubtes, consulta els manuals d'ús (espanyol):

  Manual per iOS

  Manual per Android

Vous pourriez être intéressé...

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

© ACAIP - Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias. 2017
Tel - 915175152 :: Fax - 915178392 :: Email - informacion@acaip.info