Dilluns, 20 de febrer de 2017

Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias

Sindicato afiliado a USO
Inicio Notícies Mitjans de comunicació
Media
Acaip denuncia una apagada que va deixar els funcionaris "atrapat i envoltat de presos" PDF

Madrid | 16 de febrer de 2017

Font: Avui Melilla

 

La Unió denuncia aquest incident"greu" que dir "posar en perill la integritat dels presos i funcionaris"

 

Segons denuncia la Unió de les presons Acaip, a les set de la tarda de l'últim diumenge 12 de febrer, es produeix un tall de fluid elèctric del Departament de preventiu que provocava que deixen de treball dispositius d'emergència. En aquell moment s'han blocat la portes elèctriques i funcionaris "van ser durant uns 15 minuts aïllades en la foscor envoltat intern", van afegir.

 
Villabona-«feia anys que no es veia una situació tan tensa a la presó» PDF

Villabona | 15 de febrer de 2017

Fuente: La Voz de Asturias

Fuentes penitenciarias sostienen que el incidente surgido en Villabona con la visita de los diputados puso en grave riesgo la seguridad. Los funcionarios advierten que «pretender celebrar una asamblea en un patio de una prisión es incongruente»

«Fue una situación conflictiva y muy desagradable, de auténtico acoso y derribo. La seguridad debe primar por encima de todo y se corrió un gran riesgo. Se vivieron momentos de gran tensión en los que temimos que pudiera pasar algo grave y que no se pueden consentir en una cárcel». Así relatan fuentes penitenciarias la situación que se registró el pasado viernes, día 10, cuando una delegación de siete diputados, integrantes de la Comisión de Derechos Fundamentales de la Junta General del Principado, se desplazó hasta el Centro Penitenciario de Asturias con la intención inicial de conocer de primera mano la situación de las Unidades Terapéuticas y Educativas (UTEs).

 
(Cs tindrà iniciatives al Congrés a conèixer el "estat real" de la presó d'Albolote veure més a: http://www.20minutos.es/noticia/2958016/0/cs-llevara-iniciativas-al-congreso-para-conocer-estado-real-carcel-albolote/#xtor=AD-15&xts=467263) PDF

Granada | 14 de febrer de 2017

Font: 20 minuts
El diputat del grup parlamentari de ciutadans en el Congrés per Granada, Luis Salvador, ha avançat la seva intenció de promoure iniciatives en les Corts que permeten conèixer els "real" treballadors funcionaris i els presos a la presó d'Albolote (Granada) i estudi de les alternatives que assegurin la "màxima seguretat" de tots ells.

Segons ha informat Cs en una nota, tan adjunt anunciat després de visitar la presó juntament amb el diputat provincial de Cs, Francisco Rodríguez Ríos, amb qui realitza gires instal. lacions per comprovar l'estat de l'edifici i casernes, així com les mesures de seguretat, activitats i obres realitzades pels presos.

 
Manca de personal i l'estrès aclaparar funcionaris del Topas PDF

Topas | 10 de febrer de 2017

Font: al nord de Castella

Acaip celebrar que una reunió amb diputat socialista David va veure així que prengui les seves queixes al Congrés.

El sindicat Acaip, la majoria en institucions correccionals i a la presó Topas, va tornar ahir denunciant la manca de personal i les situacions de tensió que viuen els treballadors del Topas, després de la reunió amb el diputat socialista a Salamanca David va veure, en una ronda de contactes amb els quals la Unió pretén informar de membres dels diferents grups polítics , «així poden conèixer de primera mà situació i par.a demanar-los que és d'interès des del seu rol de representació d'ells ciutadans i fer el que està en la mà abans del Congrés d'ells membres, per a corregir-lo.»

 
Sindicats prendre diàleg trencat amb la direcció de la presó per "ignorar" les seves demandes PDF

Granada | 10 de febrer de 2017

Font: L'avantguarda

La plataforma d'unió a la presó d'Albolote (Granada), UGT, CCOO, FPAP, Acaip i CSIF, ha estat trencat diàleg amb la direcció de la presó d'entendre que en aquest moment no ha fet resposta a les seves demandes, "fent cas omís de la crida per al tancament de departaments, la reducció del nombre de presos o la contractació de personal temporal".

La decisió ja s'ha traslladat per escrit al director de la presó, segons han informat els sindicats en una declaració conjunta que retreure-li seu "repetit incompliment del calendari laboral", a través de la dotació estàndard de torns continus de 24 hores, un horari "no cobertes legalment".

 
64 presons espanyoles encara no han ja posat en marxa el sistema LexNET PDF

Madrid | 09 de febrer de 2017

Font: El confidencial

Ells centres presó de Segòvia i de Múrcia són els únics que compleixen amb la normativa que va entrar en vigor el 1 de gener.

Els cossos i forces de seguretat de l'estat va començar també a utilitzar LexNET, segons el Pacte establert entre el ECGP i el Court Supreme. Ells presó Centre està tenint problemes que aguantar d'ells comunicació electrònic, només dos presons complir el mandat legal.

Aquest confidencial ja va dir que des de principis de gener de 2017 un acord del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i de la Court Supreme, prohibeix enviar per fax la escrita relacionades amb assumptes en pendent a la Court Supreme. Obligant a l'ús del sistema LexNET implementat pel Ministeri de Justícia.

 
EUPV exigeix al govern Central permetre que els sindicats a la presó de Picassent tornar al seus espais PDF

València | 07 de febrer de 2017

Van ser expulsats del Centre Penitenciari el dia 1 de febrer "aparentment en resposta a les crítiques que realitzen a la seva gestió i queixes sobre activitats que posar en perill la seguretat de la"
"treballadors"

 

PDF Descarregar a premsa (Document PDF)

 
Les demandes de la banca als homòlegs Interior per gestionar el milionari "niu d'ou' d'ells presoners PDF

Madrid | 07 de febrer de 2017

Fuente: Vozpopuli

  • En los últimos meses han quedado desiertos los dos concursos de Interior para adjudicar la gestión de las más de 250 cuentas de Instituciones Penitenciarias.
  • Los bancos consideran inadmisible que Prisiones exija llevar cuatro veces al mes dinero en efectivo a cada una de las 84 cárceles españoles "sin coste alguno"
  • Interior ya reconocía en una instrucción interna del pasado mes de enero que "los justificados vaivenes del sector privado" le obligaban a tomar medidas de urgencia
  • El principal sindicato de funcionarios de prisiones, ACAIP, ya ha alertado de los diferentes riesgos que ello supone, entre ellos el blanqueo de capitales. Portavoces oficiales de Instituciones Penitenciarias han declinado atender los requerimientos de información realizados por este diario en los últimos días.
 
Una altra vegada una altra agressió a l'hospital psiquiàtric d'Alacant PDF

Alacant | 05 de febrer de 2017

El passat divendres, 3 de febrer, un Departament de mòdul aguda interna, que estan destinats a aquells pacients que són Psychiatrically, Decompensated va reaccionar violentament davant la resta de interns treballadors d'injúries que implica llavors repetidament una puntada en els genitals del cuidador i una empenta a l'oficial de vigilància, resultant en una lluita que van patir aquests professionals diversos cops, amb resultat de lleus espasmes blaus i muscular pel qual caldrà donar suport per el mèdic de serveis propis del centre.

 

PDF Descarregar alleujament agressió. (PDF document)

 
Interior passarà enguany 70.1 milions d'euros per comprar menjar els presoners PDF

Madrid | 04 de febrer de 2017

Font: Vozpopuli

Institucions correccionals ha atorgat en els darrers dies 112 contractes a adquirir de carn i embotit a verdures, productes lactis, olis i verdures. Amb ells, pretén subministrar "aliments matèries" d'una població de presó que actualment es troba al voltant d'un 60.000 reclusos. En cadascun d'ells es passen una mitjana de 3.69 euros al dia.

Alimentació aquest any als gairebé 60.000 presoners a Espanya té un preu. Exactament, 70.1 milions d'euros. La Secretaria General de la presó de les institucions que dirigeix Angel Yuste ha atorgat en les últimes setmanes un total de 112 contractes de recanvis de tot tipus de "materials crus per a poder" a les cuines d'ells les presons perquè aquestes puguin desenvolupar-los tres àpats diaris que reben els presos, segons la documentació a la qual ha tingut accés Vozpopuli. Juan Ignacio Zoido Departament ha pressupostat per aquest any passar 3.69 euros al presoner per dia.

 


Pàgina 1 de 380

Syndicat Bulletin en espagnol

App para dispositivos móviles

Descarrega't l'App d'Acaip per al teu dispositiu mòbil.

Disponible per iOS i Android.

 

Si tens dubtes, consulta els manuals d'ús (espanyol):

  Manual per iOS

  Manual per Android

Vous pourriez être intéressé...

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

© ACAIP - Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias. 2017
Tel - 915175152 :: Fax - 915178392 :: Email - informacion@acaip.info