Dilluns, 20 de novembre de 2017

Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias

Sindicato afiliado a USO

ACAIP PRESENTA QUERELLAS CRIMINALES POR LA RESOLUCION DEL CONCURSO DE TRASLADOS

ACAIP presenta QUERELLA CRIMINAL  contra el Subsecretario del Interior, Secretario General de IIPP y Subdirectora General de Recursos Humanos por la posible comisión de dos delitos: PREVARICACION ADMINISTRATIVA Y MALVERSACIÓN  DE CAUDALES PÚBLICOS

 

 

TOMA DECISION COMITE EJECUTIVO ACAIP

El Comité Ejecutivo de Acaip reunido en el día de hoy (9 de noviembre de 2017) ante la situación actual de la Institución Penitenciaria  ha decidido subir el nivel de las medidas de presión. Ante la gravísima situación real que vivimos, nos vemos abocados a impulsar las soluciones judiciales ante los atropellos que desde la SGIP se está llevando a cabo con el colectivo.


Se informará puntualmente de las próximas actuaciones, que se convocarán en el momento que se considere más oportuno para los intereses del colectivo.


Todas estas actuaciones nos llevarán a convocar una gran MANIFESTACIÓN al final del primer trimestre del 2018, una vez se hayan realizado los miles de movimientos del concurso de traslados que condiciona sin remedio la situación del personal en los centros penitenciarios.


El Comité Ejecutivo ha analizado objetivamente la tabla reivindicativa concluyendo de forma unánime en la necesidad de que llegado esta manifestación será el momento oportuno de convocar una huelga en el sector que nos conduzca a la consecución de nuestras justas y necesarias reivindicaciones.


PRESIDENTE DE ACAIP ANTE LA INSPECCION PENITENCIARIA

 

Miembros de la Ejecutiva de Acaip, representantes de UGT, CCOO y CIG apoyan al presidente de Acaip ante la apertura del expediente abierto injustamente. Finalmente el presidente del sindicato no ha declarado ya que Acaip presento una RECUSACIÓN sobre la apertura del expediente abierto por el Secretario General de II..PP  que actualmente tiene dos demandas presentadas por Acaip.

Inicio Notícies Mitjans de comunicació Zoido anuncia una reforma global de la presó de la Llei
Zoido anuncia una reforma global de la presó de la Llei PDF

Madrid | 21 de desembre de 2016

 

 Font: Hoy.es

El ministre de la Interior vol protegir als funcionaris de presons de ser assaltat per ells intern.

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha defensat aquest dimecres per a la reforma de l'acte General penitenciaria i la seva normativa, entre altres coses, protegir els funcionaris de presons d'agressions que pateix dels interns.

Aquesta és una de les prioritats llistats per Zoido en la seva compareixença davant la Comissió d'Interior del Congrés, per explicar les línies generals del Departament en aquesta legislatura. I entre els seus objectius, Zoido ha cregut necessària actualització de la presó de dret, el primer que va desenvolupar la Constitució de 1978 i aprovat per ampli consens (només hi havia dues abstencions).

Com a exemple de la necessitat d'aquesta actualització, Zoido citat Reglament diferent de llibertat condicional en el codi penal i Dret Penitenciari, que evita una aplicació uniforme d'aquesta xifra i provoca "desequilibri". Regular "de rang legal" faltes disciplinàries i sancions que imposa als reclusos, és necessari, segons Zoido, una nova normativa de presó.

A més, ha afegit el conseller, és necessari introduir mesures que pretén augmentar la protecció d'ells els funcionaris de presons davant qualsevol atacs d'ells intern. Això seria la resposta a una proposició no de llei que aprovat al Congrés els grups populars, socialista i els ciutadans.

A aquestes reformes en l'àmbit d'institucions penitenciàries, el titular d'interior ha destacat la necessitat de donar rang de llei al règim flexible de la conformitat d'ells sancions o el control telemàtic d'ells reclusos en tercer grau o règim obert, sempre comptant amb ell opinió d'ells actors implicats, com els jutges de vigilància presó o la comunitat catalana l'únic que ha traspassat la competència a les presons.

Zoido creu també ha d'acceptar l'inici del procés de transferència de la presó de salut al sistema nacional de salut, que milloraria la qualitat cura d'ells intern.

( 12 Votes )
 

Syndicat Bulletin en espagnol

App para dispositivos móviles

Descarrega't l'App d'Acaip per al teu dispositiu mòbil.

Disponible per iOS i Android.

 

Si tens dubtes, consulta els manuals d'ús (espanyol):

  Manual per iOS

  Manual per Android

Vous pourriez être intéressé...

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

© ACAIP - Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias. 2017
Tel - 915175152 :: Fax - 915178392 :: Email - informacion@acaip.info