Dilluns, 23 d'abril de 2018

Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias

Sindicato afiliado a USO
Inicio Notícies Mitjans de comunicació Zoido anuncia una reforma global de la presó de la Llei
Zoido anuncia una reforma global de la presó de la Llei PDF

Madrid | 21 de desembre de 2016

 

 Font: Hoy.es

El ministre de la Interior vol protegir als funcionaris de presons de ser assaltat per ells intern.

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha defensat aquest dimecres per a la reforma de l'acte General penitenciaria i la seva normativa, entre altres coses, protegir els funcionaris de presons d'agressions que pateix dels interns.

Aquesta és una de les prioritats llistats per Zoido en la seva compareixença davant la Comissió d'Interior del Congrés, per explicar les línies generals del Departament en aquesta legislatura. I entre els seus objectius, Zoido ha cregut necessària actualització de la presó de dret, el primer que va desenvolupar la Constitució de 1978 i aprovat per ampli consens (només hi havia dues abstencions).

Com a exemple de la necessitat d'aquesta actualització, Zoido citat Reglament diferent de llibertat condicional en el codi penal i Dret Penitenciari, que evita una aplicació uniforme d'aquesta xifra i provoca "desequilibri". Regular "de rang legal" faltes disciplinàries i sancions que imposa als reclusos, és necessari, segons Zoido, una nova normativa de presó.

A més, ha afegit el conseller, és necessari introduir mesures que pretén augmentar la protecció d'ells els funcionaris de presons davant qualsevol atacs d'ells intern. Això seria la resposta a una proposició no de llei que aprovat al Congrés els grups populars, socialista i els ciutadans.

A aquestes reformes en l'àmbit d'institucions penitenciàries, el titular d'interior ha destacat la necessitat de donar rang de llei al règim flexible de la conformitat d'ells sancions o el control telemàtic d'ells reclusos en tercer grau o règim obert, sempre comptant amb ell opinió d'ells actors implicats, com els jutges de vigilància presó o la comunitat catalana l'únic que ha traspassat la competència a les presons.

Zoido creu també ha d'acceptar l'inici del procés de transferència de la presó de salut al sistema nacional de salut, que milloraria la qualitat cura d'ells intern.

( 12 Votes )
 

Syndicat Bulletin en espagnol

App para dispositivos móviles

Descarrega't l'App d'Acaip per al teu dispositiu mòbil.

Disponible per iOS i Android.

 

Si tens dubtes, consulta els manuals d'ús (espanyol):

  Manual per iOS

  Manual per Android

Vous pourriez être intéressé...

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

© ACAIP - Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias. 2018
Tel - 915175152 :: Fax - 915178392 :: Email - informacion@acaip.info