Dilluns, 18 de juny de 2018

Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias

Sindicato afiliado a USO
Inicio Notícies Mitjans de comunicació Cinc condicions "parlar" amb presos d'ETA Zoido
Cinc condicions "parlar" amb presos d'ETA Zoido PDF

Madrid | 03 de gener de 2017

 

Font: Libertad Digital

El ministre d'Interior va reiterar que "sense perdó" no hi haurà cap aproximació presoners en 2017: "Seria trair les víctimes".

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, diu que "sense perdó i sense la desaparició d'ETA, és impossible portar els presos" i asseguren que "avui les circumstàncies no es donen per tal que canviant la política penitenciària".

En una entrevista amb el diari El Correo, recollides per Europa Press, s'assegura que el temps portar al país els presoners si no és que "ha arribat el moment de més implantació de l'estat de dret per damunt de tot"no ha arribat.


«ETA ha de complir cinc condicions: dissoldre, lliurament d'armes, demostrar el seu penediment, disculpes a les víctimes i compensar el dany.» A partir d'aquí, ens agradaria començar a parlar. Mentrestant, no canviarem l'aplicació de la legislació vigent o la Llei penitenciària", afegeix.

Una "línia vermella" pel PNB

Preguntat sobre el fet que el govern basc insisteix l'enfocament de presoners i criar-lo en la negociació amb el govern central, diu que no li agrada parlar de línies vermelles"" però en el tema del terrorisme que existeixen i són les víctimes. " En particular, indica que, mentre no han rebut aquest "demanar perdó i no he vist que el penediment sincer, difícilment podem parlar d'altres qüestions".

Per tant, va dir que "avui les circumstàncies no es produeixin tan canviant la política penitenciària, o que es planteja fins i tot de l'estudi aproximació de presos d'ETA".

Abans de l'enfocament del grup de presoners, EPPK, que presoners pot acceptar les mesures individuals, que crec que és "Cerca dreceres" i indica "ús veritats a mitges i tractant d'enganyar la societat esquivà cinc demandes que he enumerat tindran un premi.

"Sense penediment, petició de perdó i la desaparició d'ETA és impossible donar qualsevol pas amb els presoners. " Seria la traïció de les víctimes i a la societat", afegeix.

Zoido també va dir que ETA era "molt debilitat" i "presoners estan pagant aquesta debilitat". Segons la seva opinió, "ha arribat perquè quan presoners mateixos requereixen que ETA la seva dissolució i el lliurament de les armes,", afegeix.

El ministre d'Interior considera que un gest tan important i afegeix que la "ETA perjudicats, a part de les víctimes que són sacrificats, ells mateixos els presoners, tant perquè no van dividir la banda i perquè no eren pròpies ETA va permetre de fer qualsevol pas".

Zoido assenyala, d'altra banda, que ETA té, en principi, una "capacitat operativa reduït", però mentre no dissoldre i rendició les armes de foc, "la seguretat de l'estat cossos i les forces van seguir molt alerta".

"ETA ha de saber que cada vegada que algun dels seus components es mou o una successió d'allà a la seva adreça es troba amb una resposta contundent de policia i la Guàrdia Civil a Espanya o francès seguretat forces", diu.

Víctimes i botxins

Va demanar si el Govern Basc i el PNB pot ser clau en aquest final d'ETA, diu que el PNB es troba ara en un moment en que "pot ser decisiu" perquè "no hi ha cap dubte que té molt a dir i dir-ho per sempre".

"Però el que no és una equivalència entre els dos. Parlar d'una guerra entre dues parts. Aquí hi havia torturadors i víctimes. I d'aquesta premissa, el PNB i el govern basc pot fer molt per accelerar el final definitiu d'ETA", conclou.

 

Syndicat Bulletin en espagnol

App para dispositivos móviles

Descarrega't l'App d'Acaip per al teu dispositiu mòbil.

Disponible per iOS i Android.

 

Si tens dubtes, consulta els manuals d'ús (espanyol):

  Manual per iOS

  Manual per Android

Vous pourriez être intéressé...

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

© ACAIP - Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias. 2018
Tel - 915175152 :: Fax - 915178392 :: Email - informacion@acaip.info