Divendres, 24 de novembre de 2017

Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias

Sindicato afiliado a USO

REPARTO DEL REMANENTE DE LA PRODUCTIVIDAD 2017

BOCHORNOSO, VERGONZOSO, IMPRESENTABLE , INDECENCIA Y  BURLA A TODO EL COLECTIVO PENITENCIARIO !!!En el dia de hoy los sindicatos ACAIP, CCOO, CSIF, CIG Y UGT han asistido a una reunión informativa en la Secretaria General de II.PP para informarse sobre el remanente de la productividad del año 2017. En dicha reunión la Administración informa que EL REMANENTE DE LA PRODUCTIVIDAD QUE ASCIENDE A  1.100.000 € SE REPARTIRÁ ENTRE EL PERSONAL DE LOS SERVICIOS CENTRALES Y LOS MANDOS DIRECTIVOS DE LOS SERVICIOS PERIFÉRICOS.


TODOS LOS SINDICATOS HAN MANIFESTADO SU INDIGNACION POR DICHA DECISION. EN PALABRAS DE LA SUDIRECTORA GENERAL DE RRHH (Ana Velasco) esta decisión es.... INNEGOCIABLE.

 


Una vez mas la Administración Penitenciaria se burla de todos los empleados públicos penitenciarios ya que en el acuerdo firmado sobre productividad se indicaba que el remanente deberia de repartirse entre todos los empleados públicos.


Dicho remanente se debe en parte a las jubilaciones y bajas por enfermedad.. NO SERIA LO JUSTO REPARTIRLO ENTRE TODOS AQUELLOS QUE TRABAJAMOS Y SUFRIMOS LA FALTA DE PERSONAL ?


ACAIP PRESENTA ESCRITOS DE DENUNCIAS

La Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias, Acaip, Sindicato mayoritario en el Sector de Prisiones, ha registrado en el día de hoy 2 denuncias penales, ante los Juzgados de Instrucción de Archidona (Málaga) y el Juzgado de Instrucción de Vera (Almería).
Ambas denuncias se presentan al objeto de solventar la intolerable situación que se está produciendo con el mantenimiento de las personas inmigrantes extranjeras internadas en el interior del Centro Penitenciario de Archidona, en contra de los mandamientos judiciales que ordenaban el internamiento precisamente en un centro que NO FUERA PENITENCIARIO.PDFDescargar comunicado de prensa (Documento PDF)

PDFDescargar DENUNCIA PRESENTADA ANTE EL JUZGADO DE ARCHIDONA (Documento PDF)

PDFDescargar DENUNCIA PRESENTADA ANTE EL JUZGADO DE VERA (Documento PDF)

PROPUESTA INCREMENTO SALARIAL EN INSTITUCIONES PENITENCIARIAS

Se informa que el próximo día  30 de noviembre se colgará en esta web de Acaip LA PROPUESTA DE INCREMENTO SALARIAL que se presentará dentro de las reivindicaciones de este sindicato. 


Durante los días 28, 29 y 30 se mantendrán reuniones con todos los delegados de Acaip a nivel nacional para explicar dicha propuesta 
QUEJA DE ACAIP ANTE EL TRASLADO DE INMINGRANTES AL C.P DE ARCHIDONA

ACAIP presenta escrito de QUEJA ANTE EL MINISTRO DEL INTERIOR por el traslado de los inmigrantes en situación administrativa irregular hacia el Centro Penitenciario de Málaga II. (Archidona)

El mencionado Centro Penitenciario, fue creado como centro para el cumplimiento de penas privativas de libertad; conforme se publicitó en el BOE de 18 de marzo de 2017, en el que se publicita su finalización y próxima apertura con respecto a la mencionada Orden Ministerial que como tal lo acredita.

 

DESCARGAR ESCRITO DE QUEJA ACAIP AL MINISTRO DEL INTERIOR


                                                                                   VIDEO INTERVENCION PRESIDENTE DE ACAIP 

 

 

José Luis Pascual, presidente ACAIP

 

"Archidona está en plenas condiciones para albergar presos y condenados, no para inmigrantes"


                      Programa "la Brujula" de Onda Cero

ACAIP PRESENTA QUERELLAS CRIMINALES POR LA RESOLUCION DEL CONCURSO DE TRASLADOS

ACAIP presenta QUERELLA CRIMINAL  contra el Subsecretario del Interior, Secretario General de IIPP y Subdirectora General de Recursos Humanos por la posible comisión de dos delitos: PREVARICACION ADMINISTRATIVA Y MALVERSACIÓN  DE CAUDALES PÚBLICOS

 

 

TOMA DECISION COMITE EJECUTIVO ACAIP

El Comité Ejecutivo de Acaip reunido en el día de hoy (9 de noviembre de 2017) ante la situación actual de la Institución Penitenciaria  ha decidido subir el nivel de las medidas de presión. Ante la gravísima situación real que vivimos, nos vemos abocados a impulsar las soluciones judiciales ante los atropellos que desde la SGIP se está llevando a cabo con el colectivo.


Se informará puntualmente de las próximas actuaciones, que se convocarán en el momento que se considere más oportuno para los intereses del colectivo.


Todas estas actuaciones nos llevarán a convocar una gran MANIFESTACIÓN al final del primer trimestre del 2018, una vez se hayan realizado los miles de movimientos del concurso de traslados que condiciona sin remedio la situación del personal en los centros penitenciarios.


El Comité Ejecutivo ha analizado objetivamente la tabla reivindicativa concluyendo de forma unánime en la necesidad de que llegado esta manifestación será el momento oportuno de convocar una huelga en el sector que nos conduzca a la consecución de nuestras justas y necesarias reivindicaciones.


 
Inicio Notícies Mitjans de comunicació Acaip denuncia curs unes quantes internes de Picassent, esports de contacte té antecedents per violència
Acaip denuncia curs unes quantes internes de Picassent, esports de contacte té antecedents per violència PDF

València | 06 de gener de 2017

 

Font: EuropaPress

Acaip queixa que diversos contacte intern del camp d'esports de Picassent té antecedents per violència - oficina a València de l'agrupació dels cossos de l'administració de (Acaip) es va informar el divendres que unes quantes internes curs de boxa, combat cos i altres esports de contacte s'imparteixen en la presó de Picassent (València) "tenen una història d'agressió i violència tant en llibertat durant la vostra estada a la presó". Així Acaip ha denunciat en un comunicat que critica la Picassent presó adreça ha autoritzat un curs de boxa, combat cos i altres esports de contacte en el qual pot participar als interns de 8 mòduls diferents i, a més, és impartit per un intern "amb una llarga història de la presó, condemnat per abusos sexuals de menors".

Segons la seva opinió, aquesta activitat és "una enorme tonteria" perquè considera que és "greu risc la seguretat dels treballadors i la dels interns" ja ho assenyala que les tècniques que s'imparteixen en el curs "es pot utilitzar en qualsevol moment contra ells". A més, adverteixen que també es podria utilitzar, una vegada està en llibertat, contra les víctimes potencials. Acaip queixa que diversos contacte intern del camp d'esports de Picassent té antecedents per violència en aquest sentit, va destacar que aquesta activitat "no pretén reinserció a la societat els reclusos, quan s'alliberen en llibertat", però és "un simple entreteniment, de caràcter violent".

A més, s'estan executant que el fet que, per "manca de personal" que té el Centre, durant mesos donats «cap servei oficial no està assignat a la zona on aquesta activitat es realitza els caps de setmana, així que dissabte hi ha cap control sobre els mateixos». Encara que expliquen la direcció de la penitenciaria sempre ha assegurat que havia portat a terme "una rigorosa selecció dels interns" i que "cap d'ells tenia un historial de qualsevol tipus de violència i que el menor indici que vols procedirà immediatament a donar qualsevol interna baixa en aquesta activitat," informes que tenen coneixement que "això no és cert" perquè "no hi ha només presoners que s'imparteix el curs que tenen protagonitzada per incidències a la presó, fins i tot una vegada participant en això, però diversos d'ells ja tenia antecedents penals per delictes violents".

 

PROTAGONISTES DE "NOMBROSOS INCIDENTS"


En particular, detallada que hi ha un intern amb una ordre d'eliminació dels seus pares per la seva ex-dona i greus amenaces per l'abús a la mateixa, que té una història per robatori amb violència i que no sigui és "en situació de preventiu per la mateixa causa". A més, denuncien altres participants d'aquest curs té antecedents per haver provocat lesions. Igualment, assenyalen que diversos d'aquests reclusos també han posat en escena "nombrosos incidents" durant la seva estada a la presó com "lluita i ataca amb altres presoners; Introducció de substàncies - drogues - durant les comunicacions vis a vis; extorsió a altres interns o possessió de articles prohibits."

 

Acaip denuncia curs unes quantes internes de Picassent, esports de contacte té antecedents per violència "casualment, diversos dels interns del curs han estat involucrades en episodis on reclusos del seu mòdul havia de ser atès a la Infermeria del centre en caure a la dutxa o cops amb una taula al pati", denuncien. Abans d'aquests esdeveniments, Acaip va explicar que es demanar informació de la presó sobre si havia signat algun tipus d'assegurança de responsabilitat per fer front a possibles contingències que podria patir alguns dels participants en el curs i amb data 25 de novembre, l'administració ha va dir que "no pot signar qualsevol tal assegurança". Per tant, la Unió adverteix que «si cap dels participants va patir qualsevol contingència, l'administració hauria d'assumir el pagament de la responsabilitat que cal afegir a les més de 7,600 euros que ja han pagat per adquirir el material per a aquest curs"com bosses, anell, guants, cascs, com a mínim 90 combas i llenç a esports sostenidors. Acaip aquests fets són "extremadament greu" i que "no preocupa els responsables de les presons i es a tot la seguretat dels seus treballadors". "Que volen vendre que tot està sota control, quan la realitat és molt diferent. En qualsevol organització seriosa, responsable d'aquests fets no vols continuar un minut més en els seus llocs de treball", ha fallat.

 

Syndicat Bulletin en espagnol

App para dispositivos móviles

Descarrega't l'App d'Acaip per al teu dispositiu mòbil.

Disponible per iOS i Android.

 

Si tens dubtes, consulta els manuals d'ús (espanyol):

  Manual per iOS

  Manual per Android

Vous pourriez être intéressé...

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

© ACAIP - Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias. 2017
Tel - 915175152 :: Fax - 915178392 :: Email - informacion@acaip.info