Dijous, 26 d'abril de 2018

Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias

Sindicato afiliado a USO
Inicio Notícies Mitjans de comunicació Combatents després de les reixes
Combatents després de les reixes PDF

València | 07 de gener de 2017

 

Font: Informació

Una Unió queixa que violents presoners participar en cursos de boxa a la presó de Picassent Valenciana.

Cursos de boxa per a reclusos amb una història per crims violents. L'agrupació dels cossos de l'administració de es (Acaip) ahir va posar el crit en el cel, denunciant que reclusos matricular al curs de boxa i altres esports de contacte a la presó de Picassent tenen una història d'agressió i la violència.

En un comunicat, Acaip va dir ahir que en aquests cursos, autoritzada per la direcció del Centre penitenciari, interns implicats de vuit mòduls diferents i són impartides per un reclús culpable d'abús sexual de menors.


Segons el sindicat, aquesta activitat «és posar en greu perill la seguretat dels treballadors i la dels interns», ja que les tècniques que s'imparteixen en aquestes sessions pot ser utilitzat posteriorment contra els treballadors del centre o propis interns.

Per Acaip, «ell no és una activitat que s'orienta a la reinserció a la societat els reclusos, quan s'alliberen en llibertat, però és una mera violent entreteniment».

Les fonts afegeixen que, a causa de la falta de personal, «des de fa mesos no està assignat cap servei oficial a la zona on aquestes activitats tenen lloc els caps de setmana, així que els dissabtes hi és cap control sobre ells».

Unió ha subratllat que la direcció del Centre Penitenciari havia digué que havia estat "una rigorosa selecció dels interns, que cap d'ells tenia un historial de violents o mentre que estaven en llibertat o durant l'estada a la presó, i que el menor indici que, seria baixa immediatament» a reclusos en qüestió.

Acaip va dir que, en aquest curs, «no només hi ha interns que han posat en escena incidències a la presó, però que molts d'ells ja tenia antecedents penals per delictes violents».

A més, diversos dels interns del curs s'han involucrat en els últims mesos en episodis en què interns del seu mòdul havia de ser tractat en la Infermeria per «cau a la dutxa» o «bat amb una taula al pati».

Acaip sol·licitat informació sobre si l'administració penitenciària havia signat algun tipus d'assegurança de responsabilitat per fer front a possibles contingències que podria patir alguns dels participants en el curs, i a finals de novembre l'adreça va explicar que no ha signat cap aquesta pòlissa d'assegurança.

La Unió va dir que s'ha assignat 7,600 euros per adquirir material com a guàrdies, bosses, llenç anell, guants, cascs, com a mínim 90 combas i sostenidors d'esports fins i tot per a la realització d'aquest curs.

( 1 Vote )
 

Syndicat Bulletin en espagnol

App para dispositivos móviles

Descarrega't l'App d'Acaip per al teu dispositiu mòbil.

Disponible per iOS i Android.

 

Si tens dubtes, consulta els manuals d'ús (espanyol):

  Manual per iOS

  Manual per Android

Vous pourriez être intéressé...

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

© ACAIP - Agrupación de los Cuerpos de la Administración de Instituciones Penitenciarias. 2018
Tel - 915175152 :: Fax - 915178392 :: Email - informacion@acaip.info